به گزارش شهرآرانیوز؛ نامه، عنوان «محرمانه» دارد. فرستنده، آتش نشانی است و گیرنده، دستگاه قضایی استان. موضوع، فهرست ساختمانهایی است که مالکان آن، خود را به خواب زده اند و دربرابر اخطارها مبنی بر وجود کاستیهای ایمنی، بی خیالی پیشه کرده اند. مرگ را تنها برای همسایه میدانند و از کنار تلخی حوادثی مثل پلاسکو و کلینیک سینا اطهر تهران، برج سلمان مشهد و ... به سادگی هر چه تمامتر عبور میکنند. بهار امسال که متروپل آوار شد، موضوع ایمنی ساختمانها دوباره بر سر زبانها افتاد و همه، یک صدا در مقام منتقد ظاهر شدند؛ همه یعنی حتی آنهایی که خود در وقوع چنین حوادثی سهم دارند.
حالا با گذشت پنج ماه از ماجرا که واکنشها در حد حرف و شعار نیز عملا رو به خاموشی رفته است، نگرانی از فراموش شدن عبرتهای متروپل و تکرار آن در کلان شهر مشهد، شده است دغدغه خاطرمان. در این بین، کورسوهای دلگرم کنندهای نیز وجود دارد، مثل ابلاغیه وزیر کشور به استانداریها مبنی بر تشکیل کارگروه پایش ساختمانهای ناایمن با اهمیت. همچنین پیگیریهای مستمر آتش نشانی مشهد برای سامان دادن به وضعیت، مصداق «یک دست صدا ندارد» است.
معاون آموزش و پیشگیری این سازمان به شهرآرا از نامههای محرمانهای میگوید که امسال در دو نوبت برای دادستانی، ارسال و در آن، نام ۲۰۴ ساختمان دارای نواقص ایمنی در مشهد ردیف شده است. نکته شایان توجه ماجرا این است که همه ساختمانهایی که سربسته به آمار آن اشاره کردیم، در رده با اهمیت خیلی زیاد و زیاد قرار دارند؛ مثل بیمارستان ها، سینماها و .... معنی دقیق عبارتهای یادشده، واکنش دستگاه قضایی به نامههای آتش نشانی و جزئیاتی از آخرین وضعیت ساختمانهای دارای نواقص ایمنی را در صحبتهای ما با آتشپاد دوم، حمیدرضا کافی نیا، و اینفوگرافی میخوانید.
ابلاغیهای که میگویید مربوط به مرداد امسال است. این ابلاغیه برای استانداری خراسان رضوی و رونوشت آن برای سازمان آتش نشانی مشهد هم آمد. پیرو آن، سازمان بازرسی به ما گفت، چون قبلا درباره این موضوع کار کرده اید، بخشی از مسئولیت کار را برعهده بگیرید. شهریوری که گذشت، اولین جلسه را در سازمان بازرسی برگزار کردیم و بعد از آن، ۹ جلسه دیگر در سازمان آتش نشانی برگزار شد.
نمایندگانی از نظام مهندسی، راه و شهرسازی، معاونت معماری و شهرسازی و سازمان آتشنشانی شهرداری، بازرسی کل کشور، مدیرکل حراست و مدیر کل بازرسی شهرداری در این جلسه حضور پیدا کردند. به معاون دادستان مشهد و مدیریت بحران استانداری هم نامه زدیم تا اگر تمایل دارند در جلسه حضور داشته باشند، اما نیامدند. در جلسات، پیشنهاد تشکیل کمیته شناسایی ساختمانهای ناایمن و ارائه راهکارهای جایگزین را مطرح کردیم که تصویب شد.
حدود ۱۰ روز پیش.
فرایند نحوه بازدید از ساختمانها را و اینکه چه اقداماتی انجام دهیم تا به سمت ایمن سازی بروند، تعیین کردیم؛ مثلا درباره مراحل برخورد با ساختمانهای ناایمن با اهمیت، روند این گونه تعیین شد که اول بنر نصب شود، بعد دیوار پیش ساخته گذاشته شود، سپس قطع انشعابات صورت گیرد و .... این روند به کارگروه یاد شده فرستاده شده که زیر نظر معاون عمرانی استاندار است و اکنون منتظر نظرشان هستیم. اینکه میپرسید چه گرهی را باز میکند، اولا ما به عنوان آتش نشانی، بازرسی هایمان را انجام میدهیم، چه این جلسات به نتیجه برسد، چه نرسد. گزارشها را هم ماهیانه به شورای شهر و شهرداری اعلام میکنیم.
دوم اینکه فقط بخشی از کار ایمنی ساختمانها با ماست. اینکه تراز آب زیرزمینی چقدر است، استحکام بنا چطور است، فاصله آن تا گسلهای مشهد مناسب است یا مثل آن چند برج تجاری مسکونی که اسم نمیبرم، روی گسل یا در فاصله ۲۰۰ متری از آن ساخته شده است، این موضوعات به بقیه سازمانها مربوط است. تخصص ما سیستمهای اعلام و اطفای حریق است. در نامه وزیر کشور هم دو فرم بود که فقط فرم دوم به ما مربوط میشود.
بله، آنهایی را که منجر به اخطار شد و پای کار نیامدند، در قالب نامههای محرمانه به شورای شهر، معاونت دادستانی مشهد و مدیریت کل بحران استانداری اعلام کردیم.
از اسفند سال گذشته تا پایان مهر امسال، از هزارو ۱۵۰ ساختمان دارای اهمیت خیلی زیاد و اهمیت زیاد بازدید کردیم. ۲۰۴ مورد به مراجع قضایی معرفی شدند.
تا الان لااقل به ما نتیجهای اعلام نشده است.
یکی تیر و دیگری مهر امسال.
ماجرا مربوط به یکی دو هتل و یکی دو اداره بود که بازرسان ما را راه ندادند. با معاون دادستان مکاتبه و اسامی را اعلام کردیم و موضوع حل شد. با مقاومت جدیدی مواجه نشدیم.